Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да ће Косово учествовати у дијалогу са Србијом само због постизања споразума и обостраног признања, преноси Економија онлајн.

Османи, која је учествовала у онлајн дискусији коју је организовао Атлантски савет, је навела да би Србија, поред узајамног признавања, требало да отвори и своје архиве за повратак несталих.

“Косово је спремно да иде на разговоре ради постизања међусобног споразума који се фокусира на узајамно признавање између Косова и Србије. Мислим да ће то зависити од тога како ће се Србија понашати у дијалогу и шта заиста мисли о свом чланству у ЕУ – пошто војно и економски сарађује са Русијом. Као председник Косова, мислим да се мултиетничке вредности примењују у свим сферама у земљи и поносна сам на то. Време је да Србија одлучи шта жели. Косово је увек показало конструктивност и пружили смо руку сарадње“, рекла је Османи.

Она је истакла да је Косово спремно да седне за преговарачки сто, иако се Србија никада није извинила.

“Одувек смо били добри суседи“, рекла је Османи.

Она је указала да је чланство Косова у Интерполу и НАТО један од најважнијих приоритета у борби против организованог криминала који превазилази локалне оквире, преноси Косово онлајн.

“КБС, наша војска, постаје много професионалнија уз подршку НАТО и потпуно у складу са НАТО стандардима. КБС је недавно учествовао у НАТО вежби „ Бранилац Европе 21 “, подсетила је Османи.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here