Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министарство спољних послова саопштило је да пажљиво прати ситуацију у вези са коронавирусом и настоји да пружи неопходну помоћ свим нашим држављанима који су се нашли у областима захваћеним вирусом.

Министар Ивица Дачић истиче да је Стејт Департмент обавестио да се на броду “Велика принцеза” налази 34 држављана Србије, од чега је 33 чланова посаде и један путник.

До сада на овом броду је тестирано 46 особа и констатовано да је 21 особа заражена, од чега је 19 чланова посаде. Међу њима је и један држављанин Србије – Иван Софронијевић.

Брод би требало да буде усидрен у Окланду током дана, након чега ће се започети са пребацивањем путника у њихове земље, о чему се очекују нове информације, наводи Дачић.

Сви чланови посаде, њих око 1100, остаће на броду који ће током карантина бити усидрен близу обале.

Држава Њујорк је јуче прогласила ванредно стање и за сада нема информација да међу држављанима Србије у САД има заражених.

Када је реч о нашим држављанима који су били чланови посаде брода “Дајмонд Принцес”, од стране јапанских власти обавештени смо о скором пуштању девет држављана Србије из карантина у граду Вако, истиче министар спољних послова.

Након обављеног коначног теста и здравственог прегледа, предвиђено је да буду пуштени из карантина у три групе: 10. марта – 4 држављана Србије, 12. марта – 2, 13. марта – два држављана Србије и један држављанин Црне Горе, као и 15. марта један држављанин Србије.

Држављанин Републике Србије, члан посаде “Дајмонд Принцес”, који је из Јапана евакуисан специјалним летом организованим од стране Италије, је након карантина 6. марта отпутовао за Србију, наводи министар Дачић.

Министарство спољних послова пажљиво прати и ситуацију у Италији.

За сада нема информација даима заражених државља Србије у Италији, саопштило је Министарство.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here