Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

На годишњицу убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, његова супруга Милена је заједно са сином запалила свећу у Храму Светог Саве у Београду, где је одржан и помен. Пријатељи и поштоваоци Ивановића окупили су се у Косовској Митровици, на месту где је Ивановић нападнут.

Данас се навршава година од убиства лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда Оливера Ивановића, а и даље нема напретка у истрази.

На годишњицу убиства Оливера Ивановића данас је у Храму Светог Саве на Врачару свеће у 8.15 сати запалила супруга Милена Ивановић са сином Богданом.

Паљењем свећа почаст су одали и председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, шеф Канцеларије за КИМ Марко Ђурић, министар одбране Александар Вулин…

У Косовској Митровици чланови Грађанске иницијативе СДП, пријатељи и поштоваоци окупили су се испред страначких просторија и одржали помен у 10.15 испред седишта странке, на месту где је извршен напад на Оливера Ивановића.

На помену су били министар Расим Љајић, Оливеров брат, родбина, његови сарадници, чланови странке, пријатељи и бројни грађани.

*****

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред канцеларије у Косовској Митровици. Колико је истрага темељна и колико јавност о њој зна показује чињеница да је једини податак који није оспорен, то да је Оливер Ивановић убијен хицима из ватреног оружја. Не зна се ко га је убио, не зна се ни начин на који је убијен, непознато је ко је наручилац ако га има, а о мотивима убиства надлежни уопште не говоре.

Мирослав Ивановић, Оливеров брат, рекао је недавно да не види посвећеност у откривању убица и да је чврсто убедјен да је то политичко убиство. Он је рекао да су се из Београда и Приштине више пута чуле изјаве из којих се могло очекивати да се брзо изнесу сва сазнања о злочину, али да тога није било, осим што је Апелациони суд у Приштини, „ако је веровати томе“, изнио недавно неке детаље кад је укинут притвор ухапшенима који су осумњичени да су умешани у убиство.

Мурал са ликом Оливера Ивановића осликао је непознати аутор 13. јануара на једном зиду у Булевару деспота Стефана у Београду.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here