Mesto za reklamu
  1. мар 2019.

Председник Србије Александар Вучић је коментаришући упад у зграду РТС-а поручио да некажњеног насиља неће бити. Направили смо грешку јер смо мислили да имамо посла са рационалним људима, па нисмо послали полицију у РТС, рекао је Вучић гостујући на телевизији Пинк.

Александар Вучић је гостујући синоћ на Телевизији Пинк рекао да је више разлога фрустрације у редовима опозиције, због чега је и дошло до упада на РТС.

Први је тај што је, каже, значајно опао број учесника протеста, а други тај што у опозицији немају дефинисану политику.

“Не плашим се људи који немају никакву политику, то не може да прође. Ја се од сутра бавим само својим послом. Више њима нећу да се бавим. Али насиља неће бити”, рекао је Вучић.

Сматра да лидерима опозиције смета што их је глумац и лидер ПСГ-а Сергеј Трифуновић претекао по популарности, “јер је био најекстремнији”. Онда су решили да га у томе претекну, рекао је Вучић и додао да је један од разлога фрустрације и тај што се води неколико судских поступака, међу којима и онај у вези са Дајрект медијом.

Поручио је да од данас некажњеног насиља неће бити. “Направили смо грешку јер смо мислили да имамо посла са рационалним људима, па нисмо послали полицију у РТС”, рекао је председник Србије.

Вучић је навео и да генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу јуче није било лако и једноставно, али да би он потрчао да су његови људи били угрожени. Рекао је и да РТС није објективна телевизија и да у њој раде људи које је поставио претходни режим и да су “сви њихови у политичком смислу”.

Говорећи о протесту демонстраната испред Председништва, Вучић је рекао да су били на 11 метара од њега, али да је могао у сваком тренутку да изађе, али да би могло да се догоди да неколико људи буде повређено.

Вучић је рекао да га највише брине питање Косова и Метохије. Учиниће, каже, све да не буде насиља у јужној српској покрајини.

 „Српска стварност“ / ТВ Пинк /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here