Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Нови градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић саопштио је да је донео одлуку да се све објаве на дигиталним каналима комуникације Града на друштвеним мрежама пишу ћирилицом, што, како је навео, до сада није био случај.

“Као градоначелник донио сам још једну Наредбу која се тиче наше ћирилице, а то је да од данас, сви званични дигитални канали комуникације Града на друштвеним мрежама објаве пишу нашим писмом, што до сада није био случај”, поручио је Станивуковић на Фејсбуку.

Он је додао да ће бити донето још стратегија и одлука које ће ићи у том правцу.

”Моје опредељење као градоначелника Бањалуке биће читава стратегија и правац који ћемо дефинисати, а све са циљем очувања ћирилице и рада на једном важном пројекту, да што више јавних установа или предузећа негују наше писмо, а свој ауторитет као градоначелник искористићу да на натписима поред имена јавних предузећа која су сада на латиници, буде истакнута и ћирилична верзија”, рекао је градоначелник.

Станивуковић је поклонио дрвену азбучну плочу председнику хуманитарног удружења “Баштионик” Предрагу Адамовићу, као симбол велике жеље да се у што већој мери очува ћирилица, пренео је бањалучки БЛ портал.

Тим поводом је нагласио да ће Град Бањалука имати велику ширину када је у питању сарадња како с хуманитарним удружењем “Баштионик”, тако и сахуманитарним организацијама Црвени крст, Каритас и Мерхамет.

“Ја ћу као градоначелник налазити начина да помажемо свим за Бањалуку важним организацијама и удружењима. Пре пар дана смо, у разговору с бискупом Комарицом, договорили многе важне пројекте које ће Град и Бискупија заједно са организацијом Каритас реализовати у наредном периоду”, рекао је Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић донeо је јуче одлуку да ће Градска управа бити прва јавна установа која ће на званичној веб-страници објавити имена и презимена свих запослених и увид у њихове дипломе, а пре тога  наложио да се сви кључеви од преко 50 службених аутомобила врате у просторије Кабинета градоначелника.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here