1. 06. 2020.

Грађани Србије од данас могу да путују у Грчку кроз Северну Македонију, без тестирања на вирус ковид 19. Ко крене на пут има пет сати за пролазак кроз ту земљу.

Грчка данас отвара своје границе за 29 земаља, међу којима је и Србија, док је Влада Републике Северне Македоније одлучила да од данас омогући несметан транзит свих страних држављана кроз територију те државе, с тим што ће у земљи моћи да бораве најдуже пет сати, рекао је за Танјуг портпарол македонске владе Муамет Хоџа.

Македонска влада је одлучила да ће странци који су у транзиту кроз Северну Македонију, до потпуне либерализације режима уласка и изласка из те земље, моћи да користе прелазе Табановце, Деве Баир, Богородица, Кјафаса, Блаце и аеродром Скопље.

Према Грчкој ће бити отворен само прелаз Богородица/Евзони, док Дорјан остаје затворен.

Овај транзит, додаје се у саопштењу владе, подразумева улаз на једном граничном прелазу и излаз на другом прелазу, уз обавезу да се не напушта ауто-пут или локални пут и да се транзит обави за најдуже пет сати.

Страни држављани ће путовати кроз земљу уз потврду коју ће морати да попуне при уласку на македонску територију и да предају граничној полицији приликом изласка са македонске територије.

То значи да ће и грађани Србије моћи да путују у Грчку кроз Северну Македонију, без тестирања о евентуалној заражености на вирус ковид 19.

Грчка је 29. маја саопштила да од 15. јуна отвара своје границе за 29 земаља чланице ЕУ и државе које нису чланице Уније.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here