Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Научно-наставно веће Грађевинског факултета Универзитета у Београду донело је одлуку да та институција не учествује у даљој реализацији и развоју пројекта Београдског метроа заснованог на нацрту плана који је у септембру урадио Урбанистички завод града, саопштио је данас тај факултет, који је раније поднео примедбе на тај план.

Одлучено је да факултет остаје посвећен пројекту метроа који ће уважити њихове ставове о положају линија и фазности њихове изградње. Од свих 139 наставника и сарадника факултета који су изишли на гласање, 90 одсто је гласало „за“, док је против предложене одлуке било само пет чланова већа.

„Грађевински факултет је уверен у снагу својих аргумената и верује да још увек има времена за измене и побољшање овог пројекта. Поносни смо што је наш колектив показао висок ниво стручне и друштвене одговорности и тиме одговорио на покушаје да се релативизују ставови Грађевинског факултета о тренутном плану развоја Београдског метроа“, истиче се у саопштењу, преносе београдски медији.

Факултет сматра да 175 генерација грађевинских и геодетских инжењера обавезује да се непоколебљиво заступају и промовишу ставови базирани на струци и науци.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here