Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Амерички амбасадор у Немачкој, Ричард Гренел, који је уједно и специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа за преговоре Косова и Србије реаговао је на вест ЕУобсервера да су САД и даље отворене за размену територија.

“Лажне вести. Никада ме нисте позвали нити писали да питате. Ја сам за оно за шта су стране сагласне – фокусиран сам на економски развој, а не на политику“ написао је Гренел на Твитеру поводом текста који је објавио ЕУобсервер.

ЕУобсервер је у свом тексту навео да су „САД одбиле да искључе могућност размене територија између Косова и Србије – упркос противљењу Немачке“. Такође, у овом тексту преносе изјаву специјалног изасланика САД за Западни Балкан, Метјуа Палмера да је „на странама да одреде параметре за дијалог“ а упитан о контраверзном плану корекције границе.

„Оно што ми подржавамо је да стране пронађу начин да се врате за преговарачки сто, да ставе на преговарачки сто сва важна питања и да пронађу пут ка нормализацији односа, идеално би било уз узајамно признање“, додао је Палмер.

„Волели бисмо да видимо узајамно признање Србије и Косова као исход тог (преговарачког) процеса“, рекао је Палмер.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here