Mesto za reklamu

06.03.2020.

Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел одбацио је као нетачне наводе да ће та држава наставити да пружа економску помоћ Приштини уколико на снази остану таксе.

Гренел је то написао на Твитеру одговарајући на писање директора Газете експрес Берата Бузхале који је на тој друштвеној мрежи пренео наводе сарадника премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

“Сарадници премијера Куртија су саопштили: ‘Ричард Гренел је потврдио у телефонском разговору да САД неће престати да пружају економску помоћ било којој области у нашој земљи’. Курти је такође рекао да су се ‘обе стране сагласиле да наставе сарадњу’. Ово је супротно ономе што други кажу да је амбасадор Гренел рекао. Много конфузије на локалном нивоу?”, упитао је директор Газете експреса, преноси Танјуг.

Гренелов одговор на то је био да то није тачно, те да је Куртију јасно стављено до знања да ће његова одлука да задржи на снази таксе, макар делимично, нашкодити економији Косова, а да САД неће непотребно трошити своју помоћ ако косовско руководство настави да шкоди свом народу на тај начин.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here