Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Ричард Гренел остаће и специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине упоредо са функцијом вршиоца дужности директора америчких обавештајних служби.

“Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Немачкој, као и специјалног изасланика председника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавештајне службе”, рекао је Танјугу портпарол Гренела Дик Кастин.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је амбасадора Ричарда Гренела за вршиоца дужности шефа свих обавештајних служби САД.

“Председник Трамп има потпуно поверење да ће Гренел обављати посао на најпрофесионалнији начин”, наведено је на сајту Беле куће.

У управо објављеном саопштењу наведено је да амбасадор Гренел има велико искуство у раду са службама безбедности и на бројним додатним позицијама укључујући и место специјаног изасланика за преговоре Србије и Косова и као портпарол САД у УН.

“Посвећен је ванполитичком и ванпартијском присутпу и као челник свих обавештајних агенција САД, од којих зависи безбедност и сигруност земље”, наводи се на сајту Беле куће.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here