23.01.2020.

Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел затражио је од Приштине да укине таксе од 100 одсто на робу из Србије како би се направио помак у дијалогу.

Специјални изасланик председника САД се тим поводом огласио и на Твитеру, истичући да је неопходно да Приштина укине таксе од 100 одсто на робу из централне Србије, уведене пре више од годину дана.

„Морамо направити напредак — што укључује и укидање такси“, написао је Гренел на Твитеру након састанка са Тачијем.

Након састанка са Аљбином Куртијем, Гренел је говорио и о дијалогу Београда и Приштине, и истакао да не постоји рок за постизање споразума две стране.

“Изузетно је важно да, ако хоћемо да напредујемо у економском развоју, да се такса од 100 одсто укине. То је нешто што треба уклонити у исто време као и кампања Србије у лобирању против независности Косова”, рекао је Гренел.

Обе ствари, каже, морају да се догоде како би се послови развијали и како би се креирала нова радна места за младе.

“Тако да ћу ову поруку пренети и у Београду и хоћу да нас видим како се крећемо напред и помажемо младим људим и породицама да дођу до боље плаћених послова”, рекао је Гренел.

​Специјални изасланик Доналда Трампа у петак долази у Београд, где ће се састати са председником Србије Александром Вучићем.

Гренел ће у Београду захтевати брз наставак дијалога после успеха због потписивања писма о намерама за успостављање директних летова између Београда и Приштине.

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here