Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Француски хуманитарац Арно Гујон осврнуо се недавно на хајку која је уследила после доделе Нобелове награде за књижевност Петеру Хандкеу.

Гујон је на Твитеру написао: “Какав излив мржње и увреда у западној штампи поводом Нобела за Хандкеа. Бити пријатељ Србије и искрено волети слабе и потлачене који живе у енклавама на Косову и Метохији се очигледно не прашта. Чак ни после 20 година”.

Арно Гујон је потом додао: “Сада макар знам како ћу бити третиран, шта год будем радио у будућности”.

Оснивач Фондације “Солидарност за Косово” Арно Гујон иначе је добитник Рачанског печата 25. Духовних свечаности “Дани Раче украј Дрине”.

Признање Гујону је додељено у знак захвалности за сва дела којима, годинама уназад, хумано и несебично помаже живот и опстанак нашег народа на Косову и Метохији.

Подсетимо, вест да је аустријски писац Петер Хандке, добитник Нобелове награда за књижевност изазвала је бројна реаговања на друштвеним мрежама и у медијима.

Та вест посебно је разбеснела Албанце, који за њега кажу да је “познат по ставовима против НАТО бомбардовања, које је донело слободу Косову”, а сличне реакције стижу и из САД.

Приштински медији су навели да је Хандке познат по својим везама са Србима и оштро се, како кажу, противио НАТО бомбардовању 1999. године које је донело “слободу Косову”.”Напади” на Хадкеа највише су долазили са тастатура приштинских и албанских политичара.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here