Mesto za reklamu

28.04.2019.

Француски хуманитарац Арно Гујон каже за РТС да је ускршња атмосфера у Београду добра, али да се не може поредити са оном у Грачаници и Високим Дечанима. Срби на КиМ имају јаку вјеру и прави су примјер како се треба понашати када је тешко, истиче Гујон.

Оснивач Фондације „Солидарност за Косово Арно Гујон рекао је за РТС да је за Божић и Ускрс обично на КиМ, али да је сада у Београду због забране уласка на Косово коју су увеле приштинске власти.

– Користим ову прилику да славим у Београду, гдје је атмосфера добра, али, наравно, не може да се пореди са Грачаницом и Високим Дечанима – сматра Гујон.

И његови пријатељи на КиМ се надају већ 20 година да ће имати боље сутра, наводи Гујон и додаје да имају јаку вјеру и да се не предају.

– Они су храбри и позитивни, иду напред, не кукају. Они су прави примјер како треба да се понашамо када нам је тешко – истиче француски хуманитарац.

Ускрс је увијек празник надања и вјере, јер послије Великог петка, који је најтужнији дан у години, кад се мисли да је све готово, дође недјеља када је васкрсење и нови почетак, каже Гујон.

„Српска стварност“ / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here