Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” из Француске донирала је два нова медицинска апарата здравственим установама у Грачаници и Пасјану у вредности од 30.000 евра.

Болница у Пасјану опремљена је новим ултразвучним апаратом док је за потребе болнице у Грачаници обезбеђен штампач за развијање рендген филмова.
Наведена донација ће знатно олакшати пружање основне здравствене заштите становницима Косовског поморавља и централног Косова.

“У околностима у којима живе Срби на Косову и Метохији, питање здравствене заштите се намеће као једно од важнијих за њихов опстанак. Због недостатка медицинске инфраструктуре, пацијенти су понекад приморани да се лече у другим градовима, што повећава њихове трошкове и отежава им живот. Купљена два медицинска апарата представљају још један мали али веома битан корак у циљу обезбеђивања боље здравствене неге за житеље енклава”, рекао је Арно Гујон, председник НВО Солидарност за Косово, наводи се у саопштењу.

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” већ дужи низ година реализује хуманитарне пројекте на пољу здравствене заштите.

Почев од 2015. године, донирана су два порођајна и два операциона стола за породилиште у Косовској Митровици, 2016. године је купљено амбулантно возило за село Осојане док је прошле године уведено централно грејање у амбуланту у селу Ливађе.

„Српска стварност“ / НВО Солидарност за Косово /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here