Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Нису успели да нас зауставе у жељи да помогнемо српском народу на Космету и реализовали смо пројекат у жељи да помогнемо Србима који су у великим проблемима – истче велики пријатељ српског народа, Француз Арно Гујон.

Француз чији сви путеви воде у Србију, записао је на друштвеним мрежама:

„10. септембра ове године, када сам био ухапшен на Мердару, испитиван и протеран са Косова и Метохије, требало је да свечано отворим фарму за тов живине у Новом Брду. Отада, нисам нажалост могао да крочим на тле Космета. Међутим, упркос потешкоћама и огромним проблемима које та забрана ствара нашем хуманитарном раду, нисмо одустали.

Са великим задовољством и поносом желим данас да поделим са вама неколико слика са те фарме која ради сада у пуном капацитету. У њој се налази 800 кокошака, 500 пилића, 38 ћурки, 17 гусака и 19 патака. Огромна површина фарме чини боравак наших пернатих пријатеља удобним и пријатним. О њима брину два запослена који скупљају сваки дан стотине јаја намењених Народним кухињама на Косову и Метохији“ – истиче Арно Гујон.

Ово је седми самоодржив пројекат такве врсте који смо финансирали од 2012. у сарадњи са Епархијом Рашко-призренском.

„У овом последњем је учествовало хиљаде Француза који су скупили 70 000€ и тиме показали на делу да пријатељство није испразна реч.

Наша солидарност не јењава упркос забрани, она је као вода, увек нађе пут“ – истиче Гујон.

Поводом књиге „Споменар вечним српским пријатељима“

 

 

 

 

 

„Велика ми је част и задовољство што сам вечерас у свечаној сали Руског дома присуствовао промоцији  нове књиге „Споменар вечним српским пријатељима” аутора Драгана М. Милошевића у којој сам уврштен међу 80 личности „странаца”, који су, према аутору, својим личним ангажовањем, посвећеношћу, пожртвовањем и храброшћу, уградили себе у националну историју Срба“ – наводи Арно Гујон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here