Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Привремена болница на Београдском сајмишту од данас почиње да прима прве пацијенте оболеле од новог вируса корона са лакшим тегобама.

Од данас ће у тај објекат моћи да уђу искључиво пацијенти и здравствени радници, а јавности и новинарима није дозвољен приступ, јер је цео простор дезинфикован и спреман за лечење оболелих.

Простор за боравак заражених обезбеђен је у халама 1, 3, 4 и 5, а Војска Србије је допремила око 3.000 кревета и ормарића, простор између кревета је ограђен параванима, а на галеријама хала биће лекарске ординације са рендген апаратима.

Осим лекара специјалиста, у привременој болници биће и психолози.

На сајмишту су обезбеђени сви санитарни услови, пацијентима ће се у том простору допремати и храна, константна температура у објекту биће 20 степени, а осим тога, цео сајам је прекривен wi-fi.

Листа свих ствари које пацијенти могу да понесу са собом током лечења у привременој болници биће објављена на сајту цовид19.рс <хттп://цовид19.рс>.

Главна сврха ове, али и осталих привремених болница које се отварају у земљи, јесте да пацијенти који имају лакше тегобе, а позитивни су на вирус, буду изоловани како се болест даље не би ширила, али и да буду под сталним здравственим надзором.

До сада су такви пацијенти слати у кућну изолацију, а њиховим смештањем у привремену болницу они штите своје породице.

С друге стране, најављено је масовно тестирање особа сумњивих на COVID-19, те се очекује да ће на тај начин бити откривен велики број заражених.

Очекује се да ће лечење пацијената са лакшим симптомима трајати између 14 и 28 дана.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here