Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Предсједник РС Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Грађани Српске знају да нема другог оквира осим Републике Српске да би се реализовала њихова права, те да она представља заштиту за животе садашњих генерација, као и оних које ће доћи“

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће Дан Републике, 9. јануар, бити обиљежен свечано и достојанствено под слоганом „Поносна и вјечна“.

„Ми тиме говоримо да смо поносни на оно што јесмо, шта смо били, да вјечно траје Република Српска и да сви морамо да се ангажујемо и радимо да би то било тако. Мислим да ће то бити веома снажна порука“, рекла је Цвијановићева за Радио Београд.

Она је подсјетила да је тај датум током претходних година био оспораван, да се у вези са тим стигло и до суда пред којим је то питање покренуо Бакир Изетбеговић.

„У оваквој држави дођете и до суда и до судских одлука о томе ко ће славити који датум. Замислите колико је то накарадна држава кад у оквиру тог правосуђа одлучујете о таквим стварима. При томе та иста држава нема закон који би на јединствен начин дефинисао и био прихваћен, односио се на оба ентитета када су у питању празници“, навела је Цвијановићева. Она је истакла да је одлука, која је оспоравана, додатно мотивисала и мобилисала да се 9. јануар још јаче брани.

„Према томе, у тој лошој акцији десило се и нешто стимулативно за све нас. Биће лијепо, биће свечано и једва чекам да дође тај дан зато што знам колико је то важно за грађане Српске“, нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је напоменула да грађани Српске знају да нема другог оквира осим Републике Српске да би се реализовала њихова права, те да она представља заштиту за животе садашњих генерација, као и оних које ће доћи, те да су због тога поносни на оно што имају.

„Српска стварност“ / свеосрпској.цом /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here