Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, који долази у дводневну посету Србији 7. октобра, са собом доноси милионске инвестиционе уговоре, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Поред доброг политичког дијалога, Ердоганов долазак ће оснажити и економску сарадњу две земље, јер ће се уговорити велики инфраструктурни пројекти и отварање нових фабрика, рекао је Дачић за данашњи “Курир”.

Реч је о великим инфраструктурним пројектима, инвестицијама у област саобраћаја, али и новим фабрикама које ће обезбедити нова радна места.

Дачић каже да је Ердоган посебно задовољан односима с Србијом.

“Ердоган говори да је наша сарадња изванредна. Кад дође у посету, биће организован састанак Високог савета за сарадњу Србије и Турске, а затим ће се прецизирати све у вези с почетком радова на ауто-путу за Сарајево. Очекујем отварање неких фабрика, а све то ће бити милионске инвестиције”, рекао је Дачић.

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић за лист каже да је у последње четири године Србија у великом инвестиционом циклусу и да је Ердоганова посета великих политичких и економских димензија.

“Њихова улагања су доказ да је Србија савршено стабилна земља, а то је један од кључних разлога због којих турска економија жели на овим просторима да инвестира”, додаје Ковачевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here