Mesto za reklamu

25.03.2020.

Министар спољних послова Ивица Дачић критиковао је данас недостатак солидарности ЕУ, наводећи пример здравствених радника којима не дозвољавају да се врате у Србију.

Дачић је, у јутарњем програму ТВ Хепи, упитан за случај наводне крађе помоћи намењене Италији од стране Чешке, рекао да је то показатељ лицемерја и опредељења да морају прво да се брину за себе, преноси Танјуг.

„Ми високо ценимо одређену помоћ коју је дала ЕУ, али неки поступци нас иритирају. Здравственим радницима који раде на територији ЕУ не дозвољавају да се врате у Србију. Поручују им да, ако се врате, више никада неће моћи да се запосле у ЕУ. То прелази нормалне односе“, поручио је он.

Како је рекао, европска солидарност је више фама, него што постоји у реалности.

Дачић је подсетио да је Србија добила седам милиона евра помоћи од ЕУ, на чему је захвална, додајући да никако не треба да кажемо да нам је то мало, али да треба да подсетимо колико они међусобно деле, док проблеме које имамо, делимо заједно у борби против вируса корона.

„Ми се нисмо жалили да немамо новац, него што не можемо да купимо опрему. Они су донели одлуку да нико без посебне дозволе не може да извезе медицинску опрему. Зашто су земље кандидати за чланство на листи где не сме да се извози“, упитао је Дачић.

Он је истакао да постоји пријатељски однос неких других земаља, које су се показале као постојанији пријатељи него што је ЕУ.

„Нема ту никакве политизације, ово је реалан живот, борба да се преживи“, рекао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here