Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић састао се данас са председником Владе Црне Горе Здравком Кривокапићем, који борави у дводневној посети Србији.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић истакао је важност посете премијера Црне Горе за јачање билатералних односа и сарадње две земље на свим пољима.

“Србија и Црна Гора кроз историју никада нису биле једна другој непријатељи и увек су биле у братским и пријатељским односима“, рекао је Дачић, указујући да треба уложити све напоре како би се односи у будућности поново довели на тај ниво.

Подвукао је, саопштено је из парламента, да Србија не жели да се меша у унутрашње ствари Црне Горе и да једино што је занима су добри односи и заштита права Срба у Црној Гори.

Дачић је изразио спремност да са своје стране ради на јачању сарадње два парламента, како кроз реализацију посета председника парламената, тако и кроз ближе контакте парламентарних група пријатељстава.

Премијер Кривокапић је изразио задоволкјство због реализације посете Србији, истичући да је код свих званичника у Србији наишао на срдачан пријем и спремност и отвореност за сарадњу.

Током састанка разговарано је о могућностима сарадње на разним пољима, а саговорници су изразили спремност да раде на јачању билатералних односа и њиховом подизању на највиши могући ниво.

Састанку су присуствовали и потпредседник Народне скупштине Владимир Орлић и председник Одбора за спољне послове Народне скупштине Жарко Обрадовић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here