Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да изостанак реакције међународне заједнице на најаве Тиране да ће са Приштином донети споразум о заједничким трошковима за лобирање на признању косовске независности, показује врхунац лицемерја.

Ивица Дачић је у изјави за Танјуг рекао да је то врхунац лицемерја и “показатељ да њима заправо смета што је број земаља које признају Косово спао на мање од половине чланица УН”.

Дачић је упозорио на чињеницу да најава албанског министра спољних послова Гента Цакаја да ће на заједничкој седници влада Албаније и Косова у Скадру потписати споразум о заједничким трошковима за лобирање за признање Косова, остала без иједног коментара званичника ЕУ, САД, Француске, Немачке, Велике Британије и Италије, такозване Квинте.

Дачић је упитао хоће ли имати трунку морала да од Београда и даље траже да престане да ради оно што дозвољавају и помажу Приштини и Тирани.

“Док свакодневно врше притисак да Србија одустане од кампање за повлачење признања Косова, ни реч не кажу о заједничком лобирање Косова и Албаније за признање Косова”, навео је Дачић.

Шеф дипломатије је упитао да ли то значи да они подржавају кампању за признање Косова, а противе се нашој кампањи за повлачење признања.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here