Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је да међународна заједница не признаје категорију бојкота избора, а да опозиција у Србији калкулише шта им више одговара – да ли више добијају учешћем или бојкотом.

“Пошто не могу да добију много учешћем, некако им је лакше да ће то бити бојкот. Вучић је рекао да ће им дати све што траже, само да се утврди шта тачно траже”, рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Инциденте око зграде Председништва види као покушај нових импулса “замрлим опозиционим активностима”, и скреће пажњу да су изборни услови, чију измену траже, из времена Бориса Тадића, Војислава Коштунице и Зорана Ђинђића.

“То су изборни закони и правила који су донети тада, као и начини финансирања, учешће функционера…”, рекао је Дачић.

Каже да га недавни разговори између власти и опозиције подсећају на разговоре у којима је и он учествовао на округом столу власти и опозиције 1992. године, те наводи да је опозиција тада имала сличну ситуацију као и сада, јер им је био крив изборни систем.

“На крају, академик Никола Милошевић је рекао: ‘Нема тих услова под којим ћемо изаћи на изборе’. Зато што је најлакше било да се не изађе на изборе”, рекао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here