Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Независност такозваног Косова је мртво слово на папиру, поручио је министар спољних послова Ивица Дачић поводом изјаве Аљбина Куртија да ће анализирати шта је до сада договорено између Београда и Приштине и како се то одражавало на живот грађана на КиМ.

Дачић је тим поводом поставио питање шта лидер Самоопредељења и кандидар за премијера Косова има да анализира када, како је рекао, Приштина није спроводила оно што је договорено у Бриселу, преноси Танјуг.

”Мислио сам да нема горег од Харадинаја, а можда има. Што се мене лично тиче, много су нам помогли да учврстимо нашу позицију, само нека наставе тим путем. Приштина каже да је Бриселски споразум мртво слово на папиру, па је и независност Косова је мртво слово на папиру”, рекао је Дачић новинарима на Сајму медија.

На питање како види развој ситуације на КиМ и да ли ће у скорије време још нека земља повући признање независности Косова, шеф српске дипломатије каже да то не сме да прича, јер ће у Приштини да падну у несвест.

“Не шалим се, расположење је такво. Не би они повукли кандидатуру за Интерпол да ситуација није таква да више нигде не могу да прођу, а поготово тамо где је потребна двотрећинска већина и где нису у питању европске земље”, рекао је Дачић и додао да је за Србију то велика ствар.

Министар се осврнуо и на аферу са пребројавањем српских гласова на изборима одржаним на КиМ која га, каже, подсећа на документарно-играни филм који су Американци снимили о еболи. Према његовим речима, Србија треба да без икаквих комплекса настави борбу за заштиту својих државних и националних интереса. 

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here