Mesto za reklamu

02.10.2019.

Редовна седница Савета безбедности Уједињених нација, на којој ће бити разматрана ситуација на Косову и Метохији, биће одржана 31. октобра, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је за РТС рекао да је Јужна Африка овог месеца председавајућа СБ УН и да је за 31. октобар заказала редовну седницу СБ о КиМ, на којој ће се разматрати извештај генералног секретара УН о Косову.

Министар је рекао и да је Србија после дугог „затезања“ са Великом Британијом договорила неку динамику тих редовних седница и да сада више нема тих проблема.

Та тема се, каже, сада налази на агенди и 31. октобра ће се расправљати о најновијем извештају генералног секретара УН о КиМ.

„За државне и националне интересе Србије, за остваривање свих тих наших замисли и идеја о томе шта треба да се ради на КиМ, Срби треба да изађу на изборе на КиМ, треба да гласају за представнике Српске листе. Ту је реч о томе да морамо да заштитимо српски народ од тога да њима други бирају представнике. Ако желимо да заштитимо наш народ на КиМ, њихови легитимни представници треба да учествују у доношењу свих одлука“, истакао је Дачић.

Говорећи о изборима на Косову 6. октобра, Дачић је рекао да је за државне и националне интересе веома важно да Срби јединствено учествују на изборима на КиМ и гласају за представнике Српске листе, јер се, како он сматра, мора заштитити српски народ од тога да неко други бира његове представнике.

Према Дачићевим речима, „неко би највише волео да у косовски парламент уђу представници оних Срба који су против државне политике Србије“.

То би, наводи, највише желели представници приштинских власти, али и представници међународне заједнице.

„Зато би тиме извршили легитимизацију те државе, да је Косово такозвана независна држава. Мислим да је важно да сви Срби изађу на изборе, подрже Српску листу, да тако наставимо да се боримо за наша права на КиМ“, додао је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here