1. 06. 2020.

Министар спољних послова Србије одговорио је на данашњу изјаву црногорског министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића. Да је неко рекао пре 30 година да ће Црна Гора тражити од НАТО-а да нападне и бомбардује Србију, мислили би да је потпуно полудео, рекао је Дачић.

Изјава црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића о томе да постоје механизми унутар НАТО-а које би Црна Гора могла да користи ако би се проценило да постоји видно угрожавање безбедности Црне Горе од стране Србије, представља још један јасан показатељ колико је црногорски режим изгубио компас, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дачић одговара Дармановићу: Не прети вам опасност од Србије, већ од вас самих

“Да је неко рекао пре 30 година да ће Црна Гора тражити од НАТО-а да нападне и бомбардује Србију, мислили би да је потпуно полудео. Мало је НАТО, очекујем да зову и ОВК и муџахедине, то су све историјски савезници црногорског народа”, рекао је Дачић у писаној изјави.

Да је данашња црногорска власт, како је додао, била у време Његоша, рекли би за њега да је ратни злочинац и великосрпски хегемониста.

“НАТО на гуслама, ето и то дочекасмо. Још фали да се то ори на Врачару. Што би рекао краљ Никола Петровић, наше српско срце издржаће и то, са НАТО-ом на Србе. Дозовите се памети, никаква опасност вам не прети од Србије, него од вас самих и вашег односа према вашим грађанима Србима и Српској православној цркви у Црној Гори”, истакао је шеф српске дипломатије и Социјалистичке партије Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here