Mesto za reklamu

19.08.2019.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да је прошле недеље ишао по ноту 15. земље која жели да повуче признање независности Косова.

Он додаје да је у дану кад је то хтео да објави Квинта издала саопштење којим поручује Србији да треба да престане с акцијом повлачења признања.

Како каже, он није помињао да је реч о Тогоу, како преносе медији, а саопштење Квинте коментарише поруком: „Немамо намеру да се свађамо са било ким“.

Додаје да је политика Србије једноставно таква, те примећује да када су други признавали Косово никога није бринуло да ли ће Србија да се љути.

„Када је реч о билатералним односима, ја не могу некој држави да кажем да не повлачи признање. Ја ћу ових дана званично саопштити и показати ту ноту. Оно што је занимљиво, та нота је донета на Видовдан“, рекао је Дачић гостујући на „Хепи“ телевизији.

Додао је да је он обишао 105 земаља и видео да многе ни не знају о чему је ту реч, да су такву одлуку донеле неке друге, претходне администрације, али и да су они спремни да те одлуке ревидирају.

С друге стране, како наводи, те земље желе да са нама имају добре односе и да не причају само о Косову, него генерално о нашим односима.

„Танзанија се наљутила јер смо ми после 5. октобра затворили њихову амбасаду. Сада ћу направити рекапитулацију о томе колико земаља признаје, а колико не признаје Косово. Постоје земље које су замрзле те одлуке, као што је Перу, Египат. Мени је циљ да падне испод 97, што је половина од укупног броја чланица Уједињених нација“, казао је министар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here