Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

На крају званичне посете Краљевини Бахреин, првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивицу Дачића примио је бахреински краљ Хамад бин Иса Ал Халифа. Аудијенција министра Дачића и делегације код краља Бахреина дала је овој посети посебан значај и специфичну тежину.

Разговарано је о свеукупној билатералној сарадњи и јачању политичких, а посебно економских односа. Размењена су мишљења о темама од обостраног интереса и размотрене су могућности за даљи развој међусобне сарадње, нарочито на привредном плану, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Бахреинска страна је обавестила да је донета одлука да држављани Републике Србије од сада могу поднети захтев за е-визу, чиме је поједностављена процедура прибављања виза за наше држављане који желе да путују у Бахреин.

Исказано је задовољство данашњим потписивањем Меморандума о сарадњи између Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије и Дипломатског института Министарства спољних послова Краљевине Бахреин, чиме је на симболичан начин обележена тридесетогодишњица од успостављања билатералних односа.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић поновио је позив председника Александра Вучића упућен краљу Хамди бин Иса Ал Халифи да посети Србију.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here