Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да ће сутра бити распуштена скупштина ради одржавања ванредних парламентарних избора и поручио да му је била част да буде председник парламента.

Дачић је рекао да је од 3. августа 2020. до 14. фебруара скупштина разматрала и одлучивала о 435 тачака дневног реда, да је донела 265 закона, од којих је 241 било у редовном поступку.

Како је напоменуо, у том периоду је одржано 67 седница Народне скупштине која је заседала 136 дана.

“За време овог мандата, без обзира на примедбе и сумњичења, скупштина је успела да донесе неколико аката веома важних за будућност, а један од њих је промена Устава”, указао је Дачић.

Према његовим речима, успешно је вођен међустраначки дијалог, а резултат је да ће све странке учествовати на изборима и да нико неће моћи да тражи алиби у наводно лошим изборним условима, иако ће, оцењује, таквих покушаја бити.

“Показали смо да се дијалог може и треба водити у парламенту”, рекао је Дачић и подсетио да је скупштина усвојила и Кодекс понашања посланика.

Такође, навео је да је скупштина позитивно оцењена од стране европских институција када је реч о броју закона по хитном поступку.

Захвалио је свима на преданом раду.

“Не знам да ли ће сутра бити крај или нови почетак, али желим свима да захвалим на сарадњи”, рекао је Дачић и истакао да му је била част да води парламент.

Обраћање је завршио речима: “Живела Србија”.

Дачић сутра расписује локалне изборе за 3. април

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић расписаће сутра у 17 часова локалне изборе за 3. април ове године.

Дачић ће расписати изборе за одборнике скупштина градова Бора и Београда и скупштина општина Аранђеловац, Смедеревска Паланка, Лучани, Медвеђа, Књажевац, Бајина Башта, Дољевац, Кула, Кладово, Мајданпек и Сечањ за 3. април 2022. године.

Одлука ће ступити на снагу даном објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Очекује се да председник Србије Александар Вучић распише сутра парламентарне изборе.

Локалне изборе расписује председник Скупштине, а парламентарне председик Републике Србије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here