Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Према подацима са једног страног сајта, Београд је јуче био најзагађенији град на планети, док мерни апарати наше Агенције показују сасвим другачије вредности. Према речима домаћих стручњака, квалитет ваздуха у српској престоници је варирао током дана од прихватљивог до јако загађеног.

Током дана готово да није било дела Београда за који се могло рећи да је квалитет ваздуха добар. На старом граду квалитет ваздуха је варирао из сата у сат. У једном тренутку је био загађен, али само након два сата био је јако загађен.

Стручњаци наводе да је један од разлога јаког загађења ваздуха интезитет саобраћаја у граду, али и метеоролошке прилике – хладне ноћи и топли дани, али и то да су власници појединих објеката почели да греју своје куће.

Директор агенције за заштиту животне средине Филип Радовић навео је за РТС да је упознат са подацима који је објавио страни сајт, али да грађани не треба да верује тим подацима, јер се они, како каже, разликују и од података које објављује Европска комисија за мерење квалитета ваздуха.

Препорука је да грађани слушају упозорења и препоруке званичних државних установа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here