Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

После очекиваних резултата на Светском првенству у кошарци у Кини српска штампа шпекулише о могућој замени првог човека српске кошарке. Помиње се да би његово место могао да заузме Игор Кокошков. Да ли ће се то и догодити ускоро ће се знати.

Да ли ће сутрашња утакмица кошаркашке репрезентације Србије против Чешке за 5. место на Светском првенству у Кини могла да буде и последња за Ђорђевића у улози селектора? О томе засада шпекулише наша штампа.

Истина Ђорђевићу уговор с Кошаркашким савезом Србије истиче са завршетком Мундобаскета, а да ће лош пласман на Светском првенству, на коме се рачунало чак и са златном медаљом, само учврстити његово уверење да је дошло време да кормило репрезентације препусти неком другом.

Да ли нам ке то потребно. Ђорђевић је несумњиво био велики кошаркаш, али се доказао и као тренер и селектор. Подсећамо, Ђорђевић је са репрезентацијом Србије освојио три сребра, 2014. на Светском првенству, 2016. на Олимпијским играма и 2017. на Европском првенству. То су значајни резултати.

Реално, ми смо можда на овогодишњем светском првенству очекивали и више него што можемо. Зар и 5-то место на свету није успех? Наводни неуспех је можда израз нереалних амбиција. Зар не би било логично да наставимо са селектором који ужива велики ауторитет својих играча и јавности. Покушаји неких да укажу да је могао да постигне и више верујемо да је и покушај неких интересних група да доведу свог човека. Зато у име жеље свих који желе повратак српске кошарке у европски и светски врх треба преиспитати могућу одлуку о замени селектора. Чак и у случају да он то сам жели треба испитати могућност да настави посао који је започео и у искреном разговору са великим стручњаком проверити шта је најбоље за нашу кошарку. Ако Саша Ђорђевић верује да са играчким потенцијалом на који може да рачуна може да постигне већи успех треба му дати шансу да то и уради!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here