Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У Републици Србији је, од последњег извештаја Минитарства синоћ у 18 часова, регистровано још седам случаја коронавируса. Укупно је потврђено 12 случајева заразе у Србији. У 11 часова састанак државног врха са свим надлежним институцијама

Развој ситуације пратите ИЗ ЧАСА У ЧАС:

9.30 – Четворо пацијената у Нишу у потпуној изолацији. Сви пацијенти су добро, нису животно угрожени.

9.00 – Од када је Влада јуче усвојила нове мере о забрани уласка страних држављана из заражених подручја, са Батроваца враћено педесетак особа.

8.30 – Два пацијента хоспитализована су на КЦ у Новом Саду, четворо у Нишу и шесторо на Инфективној клиници у Београду, сазнаје РТС.

8.20 – У 11 часова биће одржан нови састанак председника Србије и премијерке са представницима свих здравствених и других институција које учествују у борби против коронавируса.

8.10 –  Епидемиолог Предраг Кон каже за РТС да смо спремно дочекали коронавирус и додаје да не сме да нам се догоди Италија, која је цела у црвеној зони због коронавируса.

8.03 – Од седморо новозаражених коронавирусом, једна особа има тешку клиничку слику болести, каже за РТС директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

“Овакав скок у броју оболелих је једним делом последица неодоговрности према колективу, околин. Највећи број потиче од једног извора, реч је о комуникацији у уском простору. Апелујем на грађане да поштују апеле и мере Министарства здравља, држава. Ако сте прехлађени, кијате, имате респираторну симптоматологију, немојте ићи на састанке и скупове где је у малом простору пуно људи, немојте правити журке”, истакао је Стевановић у изјави за РТС.

Према његовим речима, уопште неће бити изненађење да имамо већи број оболелих и то углавном из тог једног извора.

“Имамо још неколико случајева који су спорадични, али главни проблем је што се десило да се организује један скуп, на коме је већи број људи на ком је једна једина особа била заражена и у овом тренутку имамо велики број оболелих”, напомиње Стевановић.

Ако имате симптоме коронавируса и били сте у зараженом подручју, позовите неки од ових бројева који су објављени на сајту Министарства здравља и доступни су од 8.00 до 22.00.

Директор Клинике за инфективне болести још једном је апеловао на све држављане Србије који су били у жариштима коронавируса (Кини, Италији, Ирану, Јужној Кореји, Швајцарској) да се самоизолују.

“Сви који имају знаке респираторне инфекције да не иду на посао, где је велики број људи на ограниченом простору, поготово ако су дошли из подрчја где је ковид-19”, истакао је Стевановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here