01.05. 2020.

У српским срединама на Косову у последња 24 сата регистрована су два случаја заразе коронавирусом, саопштено је данас из Кризног штаба у Северној Митровици.

Како се у саопштењу наводи, једна новооболела особа је из Северне Митровице, а друга из Лепосавића.

У последња 24 сата излечена су 4 пацијента, два из Зубиног Потока и по један из Северне Митровице и Лепосавића.

У српским срединама на Косову до данас су укупно оболеле 104 особе, осам је преминуло од последица вируса ковид-19, док је њих 60 до сада излечено.

Према наводима извештаја у Северној Митровици су од почетка пандемије заражене 42 особе (2 преминула, 23 излечено) у Звечану 24 (1 преминуо, 18 излечено) у Зубином Потоку 21 (1 преминуо, 12 излечено) и у Лепосавићу 15 (4 преминула, 7 излечено).

У Клиничко-болничком центру у Северној Митровици лечи се 10 пацијената, у Студентском дому у овом граду 24 заражена и на лечењу у Клиничком центру у Крагујевцу два пацијента.

Иначе у Вентралној лабораторији Косова за молекуларну микробиологију данас је тестирано укупно 243 узорака од којих је седам резултирало позитивно. Позитивни случајеви су случајеви контакта од којих су пет из општине Призрен и по један из Витине и Јужне Митровице. Саопштено је и да је излечено 22, па је укупан број излечених пацијената 271.

На целом Косову је о почетка епидемије коронавирусом укупно заражено 806 људи, од последице Ковида-19 преминуле су 22 особе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here