1. 05. 2020.

Председник Двери Бошко Обрадовић, неколико посланика и симпатизери странке “блокирали” су степениште на улазу у Дом Скупштине Србије, а у једном тренутку дошло је и до гурања Обрадовића и министра здравља Златибора Лончара, који је долазио на седницу парламента.

Бошко Обрадовић и присталице Двери држе транспаренте “Доле влада”, “Да ли корона зависи од избора”, “Не може Ђурђевдан, али избори могу”, носе заставе Србије и страначка обележја, и довикују да је председник Србије “издао Косово”.

Они су, уочи почетка седнице, блокирали централне степенице на улазу у парламент, дувају у пиштаљке и не дозвољавају посланицима да уђу у скупштинско здање, који главном улазу у Скупштину могу да приступе једино са бочне стране.

У једном трентуку је умало дошло до кошкања, јер су неки посланици хтели да уђу у зграду Скупштине, где би требало да почне нова седница-

У Скупштину је нешто мало пре 10 сати дошао министар здравља Златибор Лончар, а у једном тренутку се лидер Двери са пиштаљком унео у лице министру, који је настојао да га држи на одстојању.

Обезбеђење је стало између њих двојице, како не би дошло до већег инцидента, а затим су министра Лончара “спровели” у парламент, на главни улаз, али са бочне, а не централне стране.

Пре Лончара, у парламент је стигао и лидер радикала Војислав Шешељ, којем су окупљени викали “уа”.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here