Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је јутрос да су на северу покрајине регистрована два случаја заразе коронавирусом.

Ђурић је, у изјави за Радио-телевизију Србије, објаснио да је једна инфицирана особа (1976) из Косовске Митровице, а друга из Лепосавића (1977), и да су смештене у КБЦ у Косовској Митровици.

Када је реч о српским срединама на Космету, налазимо се на прекретници – или ће гвоздена дисциплина почети да се примењује или ћемо постати ново жариште стравичне епидемије, и то у условима који су за наше људе у покрајини знатно тежи него за било који други део Србије, због блокаде нормалног кретања коју је Приштина наметнула, али и због такси, упозорио је он.

Директор Канцеларије је навео да је Србија предузела опсежне мере да обезбеди сигурно снабдевање грађана на северу Космета, додавши да се у овој ситуацији пробудила солидарност људи и да више од 2.000 волонтера свакодневно доставља пмоћ.

Јуче је у српским срединама у покрајини забележен први случај заразе коронавирусом, при чему је пацијенткиња пребачена у КЦ Ниш.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да у албанским срединама има 90 оболелих од коронавируса.

У саопштењу је, такође, наведено да је одређено 12 локација у северном делу Косовске Митровице на којима ће из бидона моћи да се узима течност за дезинфекцију улаза и станова.

До сада је грађанима подељено 6.000 заштитних маски из фабрике “Јавор” у Зубином Потоку.

У Косовској Митровици је данас од 6 до 9 часова одобрен излазак најстаријим суграђанима, у циљу снабдевања животним намирницама.

Такође, извршена је дезинфекција јавних установа, стамбених зграда, возила и улица у Зубином Потоку, Обилићу, Вучитрну, Лепосавићу, Штрпцу, Грачаници и Пећи, истиче се у саопштењу.

„Српска стварнст“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here