Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Бизнисмен Миодраг Костић, власник српске компаније “МК група”, постао је већински власник Аеродрома “Порторож”, пише љубљански дневни лист “Дело”.

Лука “Копар” је крајем 2018. године продала Хотелу “Палас Порторож”, који је у власништву Миодрага Костића, додатних 15 одсто удела у Аеродрому “Порторож”, тако да српски бизнисмен сада има нешто више од 53 одсто власничког удела у Аеродрому, пише Дело.

Остали акционари Аеродрома “Порторож” су Општина Пиран са 36,2 одсто учешћа и Предузеће за путеве “Копар” (ЦПК) са 10,25 процената удела.

Дело додаје да Лука “Копар” није открила купопродајну цену, али да је, према незваничним подацима, реч о релативно ниском износу.

“Први човек српске ‘МК групе’, Костић, последњих година је снажно присутан на словеначкој обали”, наводи се у тексту, уз подсећање да је купио хотеле “Кемпински”, затим удео у порторошкој ваздушној луци, те да је наводно заинтересован и за куповину Марине “Порторож”.

Лист такође тврди да је Костић у протеклој години успешно спречио покушаје словеначког предузећа “Сава” да преузме акције Горењске банке у хотелима “Бернардин”.

Костић је, између осталог и већински власник Горењске банке из Крања са уделом од скоро 76 процената.

„Српска стварност“ / Агенције, Дело /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here