Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Посланици дела опозиције који бојктују рад парламента у пленуму кажу да је јасан доказ да је циљ “бесмислених амандмана” које подносе посланици власти, како би онемогућили опозицију да говори, то што данас нема таквих амандмана. Посланици Народне странке и СЗС захтевају хитну и неопозиву оставку председнице Скупштине Србије Маје Гојковић.

Конференцију за новинаре у Скупштини Србије на којој је то констатовано у холу скупштине одржали су Горан Ћирић (ДС), Драган Веселиновић (Двери), Ђорђе Вукадиновић (Нова Србија – Покрет за спас Србије), Татјана Мацура (Странка модерне Србије), Јован Јовановић (Клуб самостаних посланика), Дијана Вукомановић (Народна странка).

Они су такође рекли да су међу посланицима СНС који су поднели захтев за одржавање ванредне седнице која је у току, Весна Ракоњац и Жељко Сушец, који су, како наводе, још пре неколико месеци поднели оставке на посланичка места.

У међувремену, посланици Народне странке и Савеза за Србију захтевају хитну и неопозиву оставку председнице Скупштине Маје Гојковић јер је захтев за одржавање ванредне седнице парламента “фалсификат са потписима људи који више нису посланици”, саопштио је потпредседник Народне странке и посланик Мирослав Алексић.

“На захтеву за седницу су и потписи Весне Ракоњац и Жељка Сушеца, који више нису посланици владајуће коалиције, јер су поднели оставке”, наводи су у Алексићевој писаној изјави.

Иначе, Ђорђе Вукадиновић каже да смо “имали фантомске амандмане, сад имамо и фантомске посланике” и додаје да су посланици власти у просеку подносили око 400 амандмана на прве чланове закона који би се нашао први на дневном реду, како опозиција не би могла да учествује у раду.

То што их сада нема, каже Вукадиновић, показује “да они знају шта су радили”.

Вукадиновић је рекао да бојкот парламента не одговара ни власти и сматра да је то и њима јасно, само, како каже, не желе да признају грешку, јер им је такав “политички ментални склоп”.

“Бојкот није сам себи сврха, већ средство да би се парламент и политички живот у Србији вратио, ако може у нормалу. Нисам оптимиста, али треба веровати и треба се борити да тако буде”, рекао је Вукадиновић.

„Српска стварност“ / Танјуг, РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here