Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Десет компанија из Србије, из сектора индустрије, пољопривреде и услуга, представља свој производни асортиман на 22. међународном сајму привреде у Мостару који је почео данас, саопштила је Привредна комора Србије.

Отварању сајма присуствовао је председник Србије Александар Вучић, а наступ српских привредника на Мостарском сајму већ традиционално организују ПКС и Развојна агенција Србије (РАС) са циљем јачања извозних капацитета домаћих компанија.

У оквиру Националног штанда Србије представиће се: Алева из Новог Кнежевца, Галеб Метал Пацк из Шапца, Графички центар Нова из Шапца, Хемотехна из Суботице, Неллy из Лознице, Потенс Перфорација из Пожеге, Предионица Вучје из Београда, Соко Инжињеринг из Београда, Техномаркет из Панчева и Тригано приколице из Крагујевца.

У оквиру Европске мреже предузетништва (ЕЕН), ПКС и РАС ће, у сарадњи са ИНТЕРА Технолошким парком Мостар и Спољнотрговинском комором БиХ, организовати данас Међународне Б2Б сусрете, као прилику за проналажење добављача, купаца, партнера и успостављање пословних контаката.

Међународни сајам привреде у Мостару, по броју излагача и посетилаца, најзначајнија је сајамска манифестација у БиХ која окупља излагаче више од 30 земаља на изложбеној површини од 30.000 метара квадратних, наводи се у саопштењу ПКС.

Организатори очекују више од 50.000 посетилаца током пет дана трајања сајма, а како је овај сајам по профилу општи, представиће се компаније металске и грађевинске индустрије, пољопривредне и прехрамбене области, високих технологија, као и сектора услуга, од банкарства до туризма.

Мостарски сајам је и место одржавања економских и стручних конференција и презентације гастрономске понуде, а у склопу сајма биће одржане и две подсајамске манифестације: Сајам туризма и Сајам књига и графичке индустрије.

Земља партнер овогодишњег сајма је Народна Република Кина, којој ће ово бити друго партнерство на мостарској привредној смотри.

„Српска стварност“ / ПКС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here