Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Представници осам организација десног политичког спектра потписали су у Београду споразум о заједничком изласку на изборе 3. априла наредне године, по коме ће заједнички председнички кандидат бити лидер Двери Бошко Обрадовић.

Споразум о сарадњи и формирању тзв. патриотског блока под слоганом – “Нови људи за промену система”, потписали су Двери, Српска монархистичка странка Српска слога, Државотворни покрет Србије, Усправна Србија, Нова снага Србије, Пиротска нова снага, Глас народа и организација “Сви против Рио Тинта”.

Бошко Обрадовић је рекао да окупљање организација које су потписале споразум неће довести до расипања скоро 20 одсто “патриотских гласова”, јер, тврди, грађани сада имају трећу опозициону колону која ће наступити на изборима.

Подршку за трећи блок Обрадовић види међу грађанима који су бојкотовали прошлогодишње изборе, онима који су учествовали на њима, али и, како каже, међу разочараним бирачима власти.

Обрадовић је истакао да у патриотски блок улазе људи који су нови и некомпромитовани, или су обављањем јавних функција оставили пример иза себе.

Навео да су остали циљеви старе политичке агенде, која је, додаје, антиглобалистичка и слободарска и тиче се борбе против уласка наше земље у НАТО, ЕУ, против ковид пропусница, обавезне вакцинације, улазака илегалних миграната на територију Србије и против независности Kосова и Метохије.

Потписани споразум предвиђа осам принципа, који укључују одговорност носилаца јавних власти који су прекршили закон, борбу против криминала и корупције, слободу медија, правосуђа, избора, заштиту породице и породичних вредности, домаћих економских интереса, децентрализацију, очување животне средине и подршку СПЦ и другим верским заједницама на очувању традиционалних вредности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here