1. 02. 2020.

Председник Србије Александар Вучић је поводом припрема Дечије европске смотре српског фолклора дијаспоре и Срба из региона, која ће се одржати први пут у матици – 11. и 12. априла у хали Спенс у Новом Саду, примио представника организатора те манифестације Данила Ђокића и прихватио да буде покровитељ догађаја.

Председника Вучића и генералног секретара председника Николу Селаковића  председник Савеза српских удружења Немачке (ССУН) Данило Ђокић, обавестио је о предстојећој манифестацији. Дечја европска смотра фолклора се припрема у заједничкој организацији немачког и швајцарског савеза.  Овога пута ће се, како је рекао Ђокић,  први пут одржати у Србији и то у Новом Саду, у Спенсу 11. и 12. априла. Очекује се да ће наступити преко 30 дечијих фолклорних ансамбала из расејања и региона. Дечији фолклорни ансамбли из Србије наступиће у ревијалном делу. Процењује се да ће присуствовати  преко 3000 такмичара и посетилаца у та два дана у Новом Саду.

Председник Вучић је похвалио идеју да  деца из дијаспоре и региона наступају у својој матици,  заједно са дечијим фолклорним ансамблима из Србије и прихватио да буде покровитељ Осме Дечије европске смотре  фолклора у Новом Саду.

Представник организатора смотре фолклора Ђокић је захвалио председнику Вучићу на подршци коју пружа српској дијаспори.

Поводом предстојеће манифестације представника организатора Данила Ђокића примили су и представници града Новог Сада  и Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј који је дао и Благослов деци која ће се окупити на тој смотри.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here