Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Међустраначки дијалог, чија се прва рунда завршила у октобру, одржава се у згради парламента у Улици краља Милана.

На састанак су дошли посланици СНС-а, СПС-а, Јединствене Србије, СДПС-а, ПУПС-а, Покрета социјалиста, председници Нове странке Зоран Живковић и ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је, уочи почетка међустраначког дијалога, да је задовољна одзивом, да очекује “веома отворен разговор” и истакла да нема разлога за одлагање избора.

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић је после прве сесије новинарима испред Скупштине Србије рекао да је владајућа коалиција изнела оно што је Влада Србије прихватила, да су спремни да чују критике и усвоје сваки рационалан предлог.

Председник Нове странке Зоран Живковић изнео је свој став да ништа није урађено и да су од 17 тачака испуњене само три.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић је уочи дијалога изјавио да му је жао што све позване странке нису прихватиле разговор и нагласио како не прихвата идеју да се, уместо избора и парламента, земља осуди на “улицу и тучу”.

У хотелу “Метропол” претходио је радни доручак изасланика Европске уније и челника опозиције из Савеза за Србију, који не учествују у дијалогу.

У Београду су известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик, шефица Делегације за односе са Србијом Тања Фајон и бивши европарламентарци Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн.

Прва рунда међустраначког дијалога у Скупштини, одржана је 9. и 10. октобра, када је са представницима странака у Београду разговарао Флекенштајн.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here