Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић учествовала је на 128. пленарном заседњу Венецијанске комисије, на којем је усвојено позитивно мишљење о Нацрту акта о промени Устава и Нацрту уставног закона за његово спровођење.

Добијањем позитивног мишљења начињен је велики напредак у испуњавању обавеза из Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 – Правосуђе и основна права.

Тим Министарства правде је похваљен од стране руководства и осталих чланова Венецијанске комисије на предузетим корацима у уставној реформи у смислу прихватања препорука Венецијанске комисије.

Промене Устава за које је добијено позитивно мишљење имају за циљ јачање независности судова и самосталности јавних тужилаштава што ће омогућити већу правну сигурност, а самим тим Република Србија постаће привлачнија за стране инвестиције, што ће имати утицај и на побољшање животног стандарда грађана.

На заседању је учествовао и председник Народне скупштине Ивица Дачић, а присуствовала је и председница Одбора за уставна питања и законодавство Народне скуштине Јелена Жарић Ковачевић, наводи се у саопштењу Министарства правде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here