Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали разговарао је данас у Привредној комори Србије са представницима одбора групације превозника путника у друмском саобраћају и групације Удружења за туризам.

На састанку су размотрени предлози секторске подршке гранама привреде које су највише погођене пандемијом COVID-19, а договорено је да ће у наредним данима бити формиране мање радне групе како би се у што краћем периоду донеле адекватне мере.

Мали је, након што су представници погођених сектора изнели своје предлоге, истакао да је држава спремна да им помогне, подсетивши на то да смо озбиљно приступили новонасталој економској ситуацији и у рекордном року реаговали са економским мерама.

Циљ секторске подршке је, како је рекао, одржавање ликвидности, што брже покретања привредне активности и очување радних места.

Састанку су присуствовали потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, као и представници Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфратсруктуре, Удружења хотелијера и ресторатера Србије (HORES), Националне асоцијације туристичких агенција (YUTA) и Удружења туристичких водича, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here