Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Културно-просветна заједница Србије доделила је Вукову награду за нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Републици Србији и на свесрпском културном подручју, саопштили су из КПЗ.

Вукова награда додељује се 58. пут, а то признање за 2021. годину добили су књижевник и публициста проф. др Стојан Бербер, књижевница, новинарка и уредница Душица Милановић, Народни оркестар РТС, ликовни уметник Божидар Плазинић, књижевник и драмски писац Стојан Срдић, историчар уметности и ликовни критичар Сава Степанов, музејска саветница, кустос и културна посленица Славица Стефановић, књижевник, издавач и културни посленик Ратко Стоиљковић, академски сликар Добри Стојановић, као и режисер, сценариста и афористичар Милан Шарац.

На предлог жирија за додељивање Вукове награде, донета је и одлука да се Изузетна Вукова награда за 2021. годину додели књижевном критичару и теоретичару проф. др Јовану Делићу, књижевном историчару и теоретичару проф. емеритусу др Душану Иванићу и историчару и културном посленику проф. др Предрагу Ј. Марковић, а поред њих, овим признањем награђене су и институције Гимназија „Жарко Зрењанин” у Врбасу, Српски национални савјет Црне Горе у Подгорици и часопис “Борба” из Београда.

Награде ће добитницима бити уручене у Председништву Републике Србије.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here