Mesto za reklamu

На Мећавнику је синоћ, проглашењем најбољих учесника, затворен Јесењи позоришни фестивал Емира Кустурице, који се трећу годину заредом одржава уз подршку компаније НИС.  Жири је за најбољу представу прогласио комад „Док чекамо Годоа“, у извођењу студената Академије уметности из Новог Сада.

04.11.2018.

Жири,  у којем су били глумица Аница Добра, редитељ Никита Миливојевић и драмски писац Маја Тодоровић, донео је одлуку о најбољим учесницима фестивала.

Награду „Златни лист“ за најбољег глумца однео је Никола Шурбановић са Факултета драмских уметности из Београда. Награда за најбољу глумицу припала је Анастасији Климушкиној са Државне позоришне академије из  Јарославља из Руске Федерације, док је „Златни лист“ за најбољу режију припао Растиславу Ћопићу са Факултета драмских уметности.

Фестивал је затворила представа „Црна кутија“, у извођењу Београдског драмског позоришта.

Током трајања фестивала , који је одржан 2. и 3. новембра, публика је имала прилике да ужива у представи „Кад би Сомбор био Холивуд“ у режији Кокана Младеновића, док су се у такмичарском делу програма надметали студенти Академије уметности из Београда и Академије уметности из Новог Сада, као и београдског Факултета драмских уметности. Поред студената из Србије, на фестивалу је ове године први пут учествовала и Државна позоришна академија из Јарославља, чиме је манифестација добила међународни карактер.

,,Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here