1. 12. 2019.

Сто најбољих дипломаца медицинских факултета и 250 најбољих матураната средњих медицинских школа добило је уговоре о запослењу у здравственим установама, а петорици најбољих међу младим лекарима и тројици најбољих матураната уговоре је уручио председник Александар Вучић. Срећан сам што своју будућност видите у својој земљи, поручио је Вучић.

Александар Вучић је на свечаности доделе уговора у Палати “Србија” рекао да родитељи најбољих младих лекара и здравствених радника треба да буду поносни на своју децу, која су показала да имају циљ и да га достижу.

Председник је указао да се на здравство у Србији потроши петина државног буџета, око две милијарде и двеста хиљада динара и истакао да ће држава у будућности улагати још више, да ће плате докторима и медицинским сестрама у наредном периоду бити драстично повећаване, као и да ће се радити на инфраструктури.

“Данас градимо више него икад”, рекао је Вучић и додао да је изграђен Клинички центар у Нишу, да ће Клинички центар у Београду за годину и по дана бити завршен, као и да ће бити завршени клинички центри у Новом Саду и Крагујевцу.

Вучић је рекао и да има још доста проблема у здравству, наводећи да често и њега зову како би тражили помоћ за своју децу, родитеље, ближње.

На свечаности поводом уручења уговора о запослењу, министар здравља Златибор Лоначар je рекао да је државни здравствени систем био на изузетно ниским гранама.

“Ми смо успели да зауставимо његово пропадање и гашење. Кренули смо са великим улагањима и није било лако одлучити се одакле почети, јер је било много проблема”, рекао је Лончар.

Подсетио је да су услови за рад до пре неколико година били лоши, да на многим здравственим установама ни прозори нису могли да се затворе, до тога да су лекове пацијенти доносили сами, опрема покварена, а плате ниске…

Лончар истиче да досадашњи постигнути резултати нису довољни, те да ће држава наставити да ради на уређењу здравственог система док, како каже, све медицинске сестре, лекари и пацијенти не буду осетили бољитак.

На додели уговора о раду набољим дипломцима медицинских школа и факултета декан Медицинског факултета у Београду Небојша Лалић рекао је да се оваква манифестација понавља трећи пут и указао на то да је од изузетне важности да најбољи доктори остану у нашој земљи.

Након тога најбољим студентима медицинских факултета и средњих медицинских школа уговоре о раду је уручио председник Александар Вучић.

Са церемоније уручења уговора о раду

Неколико дипломаца који су добили уговоре о раду исказали су захвалност што су као најбољи студенти добили шансу да остану у својој земљи.

Осим запослења, млади лекари добијају и специјализацију и докторске студије о трошку државе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here