Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да БиХ од данас званично не признаје самопроглашено Косово и да ће та одлука бити спроведена након објављивања у Службеном гласнику.

Додик је рекао и да ће то од сада бити формалноправна чињеница која ће бити обавезујућа за поступање свих органа. Према његовим речима, приликом одлучивања он је био против, Комшић није гласао, а Џаферовић је био уздржан, преноси Срна.

“То формалноправно и суштински значи да БиХ одлуком Председништва није признала самопроглашено Косово”, рекао је Додик и додао да је задовољан што је Комшић покренуо питање признања самопроглашеног Косова и што се БиХ о томе определила.

Како је рекао, Комшић и бошњачки члан Председништва Шефик Џаферовић покушали су да скину са дневног реда ову тачку, али их је подсетио да би то значило кршење пословника о раду.

“Када су видели да мора на дневни ред, Комшић је рекао да повлачи одлуку, али то више није била његова одлука, то је била одлука Председништва која је требало да се потврди или одбије. И она је одбијена, што значи да је формално-правно гледано одбијена одлука о признању”, рекао је Додик.

 „Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here