Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је жаљење што се, како је навео, његов конструктиван састанак са амбасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном претворио у пријетњу, истичући да администрација САД неће моћи да заустави одбрану интереса Републике Српске.

– Имао сам добар разговор вечерас с амбасадором САД. Све што је он мени рекао ја сам узвратио. Било је неких ствари и то доживљавам као пријетњу и не могу да вјерујем да се упуштају у тако нешто. БиХ припада нама, а не њему, да он пријети у њеној одбрани – рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Српски члан Предсједништва БиХ сматра да се амбасадор Нелсон преварио ако мисли да може да пријети.

– Република Српска, као што и они кажу, да имају црвене линије и ми имамо своје. Рекао сам му да је наша политика скромна, али поносита и да нећемо одустати од основних принципа без обзира колико САД биле велике и они на овај начин исказивали пријетњу. Жао ми је што је то учинио – рекао је Додик.

Члан Предсједништва из Републике Српске додао је да је администрација САД већ изрекла неке санкције, али да неће моћи да заустави одбрану интереса Српске, без обзира на, како је рекао, њихову заљубљеност у БиХ.

Кад је ријеч заједничкој изјави Управног одбора Савјета за провођење мира /ПИК/, од које се оградила Руска Федерација, Додик је поновио да то представља типично мијешање у унутрашње ствари БиХ.

– То је типично мијешање у унутрашње ствари. Шта њих брига за политичке процесе, шта имају с тим и ко им је дао мандат да то чине? Они су сами приграбили мандат и уљези су у овој земљи – рекао је Додик.

Управни одбор Савјета за провођење мира још једном изражава своју безрезервну подршку раду Уставног суда БиХ и свих његових судија, наводи се у изјави ПИК-а којој се није придружила Руска Федерација.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here