Mesto za reklamu

06.09.2019.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик позвао је данас НАТО да одбаци одлуку о давању Акционог плана за чланство БиХ, да не би били главни разлог нефункционисања институција у тој држави.

Додика су Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, бошњачки и хрватски колега у Председништву БиХ, означили као главног кривца за неуспех споразума, који су 5. августа потписали лидери три странке — СДА, СНСД и ХДЗ БиХ. Додик је изјавио да Република Српска никада није рекла да не треба сарађивати са НАТО.

„Имамо одређени облик сарадње, ми разумемо шта је та велика војна интеграција и спремни смо да сарађујемо, на нивоу на којем Србија сарађује по том питању. Прејудицирати чланство је апсолутно нешто што је наметнуто“, рекао је Додик новинарима у Требињу, а преноси РТРС.

Не бежи, каже, од разговора са комесаром ЕУ за европску политику суседства и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.

Спреман је, додао је, да са Ханом разговара и каже шта хоће, а шта неће, али и да је немогућа димензија у којој се унапред намеће шта ко треба да прихвати.

„Прво треба изабрати Савет министара. Ја немам ништа против да се на нови Савет министара стави документ који ће се звати како год хоће и да Савет министара о томе одлучује, али да неко унапред говори шта треба да одлучи тај савет — то је неко друго питање и то је немогуће“, рекао је Додик.

Указао је и да је све то беспотребно и иде на штету БиХ, преноси Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here