Mesto za reklamu

Председник Републике Српске присуствовао вежби „Век победника“ на Пештеру

  1. 11. 2018.

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Србија мора да има моћне оружане снаге да би се сачувао мир, што и код Срба који не живе у Србији изазива понос.

Додик, који је присуствовао једном делу војне вјежбе „Век победника“ на Пештеру, пожелио је у обраћању да на овом простору трајно влада мир.

Он је честитао је председнику Србије Александру Вучићу, начелнику Генералштаба Милану Мојсиловићу, официрима и војницима и Влади Србије на изанредној вежби.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је пресрећан оним што је данас видео на показаним војним вежбама Војске Србије, те указао да се ради на унапређењу војске да свако размишља какав би одговор био у случају евентуалног напада на Србију.

„Ово радимо да бисмо могли да сачувамо слободу и независност земље и да имамо мир“, рекао је Вучић.

Он је најавио да у првој половини идуће године стиже још оружја за Војску Србије.

Вучић је истакао да су данас изведена захтевна бојевна гађања, да није било никаквих несрећа, те да су припадници Војске Србије обавили посао на изванредан начин.

Војној вјежби на Пештеру присуствовале су премијери Србије Ана Брнабић и Републике Српске Жељка Цвијановић, те министри у Влади Србије.

 „Српска стварност“ / Све о Српској /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here