Mesto za reklamu

26.01.2019.

Председавајући Председништва Б и Х Милорад Додик изјавио је да ће идуће недеље у Бриселу разговарати с представницима ЕУ о ситуацији у БиХ, односно о најави бошњачке Странке демократске акције (СДА) да ће да покрене иницијативу за промену назива Републике Српске

Додик је изјавио да ће у Бриселу разговарати с високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини и председником Европске комисије Жаном Клодом Јункером.

„Моји јасни ставови биће изречени у уторак, среду када путујем у Брисел, где ћу прваке ЕУ упознати са ситуацијом овде“, поручио је Додик.

Говорећи о наредним плановима, Додик је рекао да ће се наредних дана срести с председником Србије Александром Вучићем.

Додик је истакао да Србија има „уравнотежену позицију“ што се тиче БиХ и РС и да је неоправдано сатанизују у Сарајеву.

„Сведок сам тога на који се начин, у сваком тренутку и сваког дана, покушава наместити нека пакост путем дипломатских контаката Србији. Сарајево није пријатељско према Србију по питању Косова и најрадије би донели одлуку да се призна, а када би Република Српска то исто тражила, они би били спремни да ратују, а немају чиме“, објаснио је Додик.

Говорећи о будућности БИХ, он је истакао да нико не може да прогнозира шта ће бити.

„Не бих се усудио ишта да прогнозирам, једино што желим јесу мир и стабилност. Остајемо привржени сарадњи са Србијом“, закључио је Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here